Aanklacht Franse justitie tegen TVM-ploegleider Cees Priem

HOOGEVEEN -

De Franse justitie verdenkt voormalig TVM-ploegleider Cees Priem, teamarts Andrei Michailov en verzorger Jan Moors van het importeren, vervoeren en voor handen hebben van gevaarlijke stoffen, zonder dat daarvoor een medische rechtvaardiging bestaat. TVM heeft de inhoud van de aanklacht maandag bekendgemaakt. Het proces tegen Priem, Michailov en Moors zal van 28 mei tot en met 1 juni in Reims lopen.

ANP

BR>

Daarnaast verdenkt justitie Michailov van het toedienen van middelen die kunstmatig prestaties verhogen en Priem en Moors van het aanzetten tot het gebruik van dergelijke middelen. Het is nog onduidelijk of renners als getuigen moeten verschijnen en of er deskundigen worden opgeroepen. Priem en Moors zullen zich in het proces laten bijstaan door twee Franse advocaten.

Tijdens de dopingaffaire rond Festina in de Ronde van Frankrijk van 1998 kwam aan het licht dat TVM bij een dopingonderzoek was betrokken. Er werden huiszoekingen gedaan in de hotels, renners moesten haren afleveren voor medisch onderzoek. Priem, Moors en Michailov werden een tijd vastgehouden. Priem en Moors mochten na hun vrijlating maandenlang Frankrijk niet verlaten. TVM heeft zich vorig jaar uit de wielersport teruggetrokken als sponsor.