Patrick Moriau geeft uitleg over vraag opheffing immuniteit

Print
PS'er Patrick Moriau heeft van kamervoorzitter Herman Decroo vernomen dat het parket-generaal van Luik de opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid heeft gevraagd. Volgens Moriau gaat het om een logische gang van zaken.
Donderdag omstreeks 19.00 uur werd hij op de hoogte gebracht van hetgeen hem ten laste wordt gelegd door de Luikse procureur-generaal Anne Thily. Het parket heeft zijn rekwisitoor aan de Kamer voorgesteld opdat het de procedure zou kunnen voortzetten, conform de vraag van het parlement.

Moriau verklaarde, op een persconferentie eerder op de dag, zich alleen maar te kunnen verheugen over het feit dat hij, door deze nieuwe fase in het dossier, zijn dossier zal kunnen inkijken. Op die manier zal men volgens hem klaarheid kunnen scheppen in de zaak van de PS-financiering, die al vier jaar aansleept.
De beschuldigingen tegen Moriau luiden schriftvervalsing en gebruik van valse stukken enerzijds en heling anderzijds. Moriau beschouwt zichzelf naar eigen zeggen als de verzoenende schakel tussen het oude systeem van partijfinanciering en het nieuwe, transparante manier die hijzelf opstartte binnen de Franstalige socialistische partij in zijn functie van secretaris-generaal. Hij zal de vervolgingscommissie van de Kamer vragen zijn onschendbaarheid zo snel mogelijk op te heffen zodat hij naar de raadkamer kan worden doorverwezen, aldus nog Moriau.

.

Nu in het nieuws