Regionale televisiezenders Focus en WTV smelten samen

De twee West-Vlaamse regionale televisiezenders Focus en WTV smelten binnenkort samen in een nieuwe vennootschap. Daarover zijn de twee vzw's die de zenders huisvesten het donderdag in de vooravond eens geworden.

BELGA

Nu zijn de twee West-Vlaamse regionale televisiezenders nog zelfstandig met een eigen werkgebied. Focus richt zich tot het gebied Brugge-Kust terwijl WTV het zuiden van provincie met Kortrijk en Roeselare bediend. Binnenkort zullen de beide redacties worden samengevoegd. Zij zullen wel twee afzonderlijke journaals blijven maken.

"Bedoeling van de samenwerking is meer mogelijkheden te bieden voor beide zenders", zegt Philip Dockx van Focus. "Dat kan door naast de redacties ook de faciliteiten en de reclameregie onder één structuur te bundelen. Op het vlak van de regionale journaals zal weinig veranderen. Tijdens de weekends en voor de randprogramma's zal wel nauwer worden samengewerkt". Met de nieuwe structuur willen beide West-Vlaamse zenders zichzelf naar de toekomst veilig stellen. Mediagroep Roularta heeft immers in het verleden bekendgemaakt dat het zich wil terugtrekken uit de regionale televisie. De mediagroep wil enkel nog de winstgevende reclameregie op zich nemen.

Nu in het nieuws