Studio 100 brengt komedies in eigen Antwerpse theaterzaal

Print
Studio 100, bekend van producties als Samson en Gert, heeft zijn eigen theater. Volgend voorjaar opent het theater de deuren in zaal Elckerlyc aan de Antwerpse Frankrijklei. Op het programma zullen bekende stukken uit het comedy-genre staan.
Studio 100 heeft de zaal voor negen jaar in exploitatie gekregen van de eigenaar, het Onze- Lieve-Vrouwcollege. De verbouwingswerken starten binnenkort en worden door Studio 100 gefinancierd worden. Ook de uitbating is voor rekening van het productiehuis. Volgens woordvoerder Hans Bourlon zullen vooral langlopende producties op het programma staan. "We programmeren bekende stukken uit het comedy-genre, het soort theater dat je tegenwoordig niet meer ziet. We willen aavullend zijn op het bestaande theateraanbod".

Studio 100 plant de naam Elckerlyc te behouden. De zaal biedt plaats aan 750 personen en werd gebouwd door architect Rie Haan, die ook de Elisabethzaal realiseerde. Het theater zal ook bijkomende werkgelegenheid bieden. Om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, is niet duidelijk.

.

Nu in het nieuws