Vorsten bezoeken koninklijke graftomben

Print
Albert en Paola in Griekenland
BR> Donderdagmorgen hebben koningin Albert en koningin Paola afscheid genomen van de Griekse hoofdstad Athene. Ze vlogen vandaar naar Thessaloniki in het noorden, voor de laatste dag van hun drie dagen durende staatsbezoek.
In Thessaloniki wachtte een helikopter die het koningspaar naar het dorpje Vergina bracht voor een bezoek aan de graftomben van de koningen van Macedonië.

De koninklijke graftombes in Vergina werden ontdekt in 1977. De meest indrukwekkende vondst was het graf van Filippos II van Macedonië, de vader van Alexander De Grote. Het dateert van 336 voor Christus. In de graven werden heel wat ontzettend goed bewaarde voorwerpen aangetroffen die getuigen van het leven toen. De ontdekking was dus van uitzonderlijk belang voor historici. Massief gouden kisten, een kroon en andere kostbare voorwerpen wezen er op dat het om koningsgraven ging. De koning en de koningin kregen er een uitgebreide rondleiding en waren zichtbaar geboeid.

De vorsten spenderen de laatste dag zowat volledig aan cultuur. Want na de lunch bij de minister van Macedonië - Thracie gaat het richting Sint-Sofia en Sint-Demetrioskerk.

.

Nu in het nieuws