Bill Gates nog steeds rijkste mens ter wereld

Print
Bill Gates met de X-box Microsoft-oprichter Bill Gates is nog steeds de rijkste mens ter wereld. Dit blijkt uit de nieuwste lijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Gates bezit volgens Forbes 58,7 miljard dollar (2.700 miljard frank). Op de tweede plaats in de Forbes-lijst staat de Amerikaanse investeerder Warren Edward Buffet, met 32,3 miljard dollar. Daarna volgt eveneens een Microsoft-topman: Paul Gardner Allen (30,4 miljard dollar).
Onder de toptien van rijkste mensen staan naast Gates nog zeven andere Amerikanen. Vijf ervan behoren tot de Walton-familie, die de supermarktketen Wal-Mart bezit. Als zij hun kapitaal zouden samenleggen, komen ze op 93 miljard dollar (4.278 miljard frank), meteen goed voor de rijkste familie ter wereld. Anderen in de toptien zijn de Duitse familie Albrecht (Aldi) en Prins Alwaleed Bin Talal van Saoedi-Arabië.

De meeste dollarmiljardairs leven in de VS. Op de tweede plaats komt Italië met tien nieuwe superrijken. Ook Rusland verdubbelt zijn aanwezigheid in Forbes' rangschikking van vier naar acht dollarmiljardairs. Nieuw-Zeeland doet voor de eerste maal mee. Amper 37 vrouwen maken deel uit van de club der rijken. De top wordt aangevoerd door Alice en Helen Walton, dochters van Wal-Mart-stichter Sam Walton.

.

Nu in het nieuws