Toch geen doodsteek voor Sabena?

Print
Vliegtuigen van Sabena De verklaringen van Europees Commissaris Loyola de Palacio donderdag in de EP-vervoerscommissie zouden dan toch niet de complete doodsteek voor Sabena betekenen. Staatssteun is zoals algemeen bekend onaanvaardbaar voor Europa, maar een investering van de Belgische staat als private aandeelhouder kan, zo verklaarde de woordvoerder van EU-commissaris de Palacio, Gilles Gantelet. Voorwaarde is wel dat er zich een tweede private investeerder aanbiedt, luidde het.
Als er zich een nieuwe financiële injectie aandient, dan moet de Europese Commissie hierover op voorhand geïnformeerd worden. Zij onderzoekt dan of de investeerder aan de criteria van een privé-investeerder voldoet.

Binnen de Belgische regering hoopt men nog steeds Swissair over de streep te kunnen trekken om de in het plan-Müller gevraagde miljarden op tafel te leggen. Maar Swissair-topman Corti verklaarde woensdag niet langer bereid te zijn geld in Sabena te pompen. Ondertussen houdt de regering over het dossier Sabena de lippen stijf op elkaar. "Er wordt aan gewerkt", heette het op het kabinet van de eerste minister.

.

Nu in het nieuws