Politie opent jacht op al 30 jaar voortvluchtige bandiet

Print
Veerappan In het zuiden van India zijn honderden politieagenten donderdag het oerwoud in getrokken voor een klopjacht op een beruchte bandiet die al dertig jaar uit handen van de justitie heeft weten te blijven en ervan wordt beschuldigd 130 politieagenten te hebben gedood.
De bandiet, Veerappan, heeft zijn werkterrein in uitgestrekte sandelhoutbossen die delen van de deelstaten Tamil Nadu, Karnataka en Kerala beslaan. Hij houdt zich bezig met smokkel van de kostbare houtsoort en slagtanden van olifanten, waarvan hij er zo'n 2.000 zou hebben doodgeschoten.

Er is in het verleden meermaals jacht gemaakt op Veerappan, die onder de armen en de Tamils in het zuiden van India een soort Robin-Hoodstatus geniet, maar de gangster was de politie steeds te slim af. De pas gekozen premier van Tamil Nadu, de voormalige schoonheidskoningin Jayalalitha Jayaram, heeft een gepensioneerde directeur-generaal van politie teruggeroepen om leiding te geven aan de nieuwe poging.

Vorig jaar heeft Veerappan de populaire filmster Rajkumar ontvoerd. Voor een losgeld van 100 miljoen roepie (5,5 miljoen gulden) liet hij hem na meer dan honderd dagen vrij.

.

Nu in het nieuws