Minivoetbaltoernooi "Keizer Karel Cup" dit weekend in Gent

Print
GENT - Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni vindt in Gent de "Keizer Karel Cup" plaats, het grootste minivoetbaltornooi van Europa. Op de Blaarmeersen worden op 32 terreinen zo'n drieduizend minivoetballers, verdeeld over 262 ploegen verwacht.
"Liefst 385 ploegen stelden hun kandidatuur, maar uiteindelijk konden we er slechts 262 toelaten", aldus organisator Pascal De Veirman, die bewust niet kiest voor een kwantitatieve aangroei. "Nu zitten we aan ons saturatiepunt. We zouden misschien nog wel meer ploegen kunnen aantrekken en ook meer terreinen aanleggen maar ik vrees dan dat dit de kwaliteit niet ten goede zal komen."
Dit jaar zakken ook ploegen uit Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland naar Gent af. "Volgend jaar gaat in Gent het allereerste Europees minivoetbalkampioenschap door. Voor vele teams is dit tornooi een gedroomde kennismaking. Bovendien kunnen alle teams punten vergaren die hun toelaten om volgend seizoen naar de Europese titel te dingen."

Samen met de Keizer Karel Cup werden de Mercator Cup in Sinaai, en de Nederlandse organisaties de Graaf Wichman Cup in Huizen en de Graaf Florus V-Cup in Rotterdam, dit seizoen opgenomen in de European Minisoccer Tour. Enkel via deelname aan deze tornooien kunnen minivoetbalploegen startrecht verkrijgen voor het EK.
De finale staat zondag om 19u00 geprogrammeerd.

.

Nu in het nieuws