Oost-Europese inbrekersbende ontmaskerd

De Brusselse politie heeft in de voorbije maanden zo'n 25 inbraken met braak en wagendiefstallen opgehelderd. Auteurs waren de leden van een achtkoppige bende, afkomstig uit Oost-Europa en zonder vaste verblijfplaats in België. Zo is vernomen bij het parket van Brussel.

BELGA

Het onderzoek ging aan het rollen wanneer een politiepatrouille aan de Anderlechtse poort begin april een personenwagen Peugeot controleerde, die gestolen bleek te zijn. De daders werden ter plaatse opgepakt. Diezelfde nacht kon de Brusselse politie de inzittenden van een gestolen Opel arresteren. Verder speurwerk wees naar in totaal acht bendeleden. Vier Moldaviërs, een Roemeen, twee Yoegoslaven en iemand uit Wit-Rusland, allen tussen 24 en 26 jaar oud en zeven onder hen zonder verblijfplaats in België. Enkel de man uit Wit-Rusland was ingeschreven in Sint-Jans-Molenbeek.

Onderzoek heeft aangetoond dat de bende een indrukwekkende reeks diefstallen in het hele land op haar actief heeft. Zo pleegden ze tussen 16 januari en 3 april van dit jaar 25 diefstallen met braak in woningen en bedrijven en wagendiefstallen.

Nu in het nieuws