Vrouw vuurt met long rifle op haar man in Oostende

Het parket in Brugge vraagt de aanhouding van een 35-jarige vrouw Marie C. uit Oostende. Ze wordt beschuldigd van moordpoging op haar 38-jarige echtgenoot Gaëtan B. De feiten vonden woensdagavond plaats in hun woning in Oostende.

BELGA

De vrouw en haar man hadden ruzie over een villa die ze hadden gekocht maar die nog moest worden verbouwd. Daarnaast was de vrouw ook kwaad over een vermeende buitenechtelijke verhouding van haar man. Ze schoot driemaal in de richting van haar man met een long rifle .22. Hun twee kinderen waren getuige van de schietpartij. De man werd eenmaal geraakt in de schouder en eenmaal in de borstkas. Er werden geen vitale organen geraakt. De man vluchtte daarop naar buiten. Daar lostte de vrouw nog eens drie schoten op hem maar opnieuw raakte ze hem niet.

Het parket in Brugge heeft het over een poging tot moord omdat het vuurwapen geladen zou hebben klaargestaan. De vrouw staat ter beschikking van de onderzoeksrechter. De man is opgenomen in het ziekenhuis maar zou slechts licht gewond zijn.

Nu in het nieuws