Post Oost-Vlaanderen staakt massaal

Print
De staking bij De Post breidde zich donderdag in Oost-Vlaanderen als een lopend vuurtje uit. "In 32 van de ongeveer 80 uitreikingskantoren in de provincie is het werk neergelegd. En er komen elke minuut bij", zei Aloïs Vehent van de socialistische vakbond ACOD donderdag in de vroege namiddag. Vehent denkt dat vandaag alles plat zal liggen. In Beveren, Sint-Niklaas, Moerbeke-Waas, Gent 1, Gent 2, Gent X, Aalst, enzovoort deden ze donderag al de boeken toe."
"Het is ongelooflijk. In mijn 30-jarige carrière bij De Post heb ik dat nog nooit meegemaakt. Terwijl wij als vakbonden de moeilijk de mensen vaak heel moeilijk op straat krijgen, legen ze nu overal het werk neer zonder dat wij daartoe hebben opgeroepen", zegt Vehent.
De Post heeft dat alleen aan zichzelf te danken. "Ze is haar belofte van eind vorig jaar niet nagekomen om de premie van 17.500 frank uit te betalen. Wij hebben nochthans aan alle eisen voldaan." De Post zegt dat het om een misverstand gaat en dringt aan op overleg. Voor Vehent kan er geen sprake van zijn dat de bonden opnieuw gaan onderhandelen zolang die premie niet is betaald.

.

Nu in het nieuws