Man aangehouden voor aanval op Koekiemonster

Print
Een man die met zijn driejarige dochter een Sesamstraat-pretpark bezocht is aangeklaagd wegens mishandeling van 'Koekiemonster'.
Volgens de politie heeft de 22-jarige PcPhatter Koekiemonster op de grond gegooid en tegen hoofd en rug geschopt toen de Sesamstraatfiguur weigerde met zijn dochter te poseren voor een foto. De 21-jarige Jennie McNelis die schuilging onder het Koekiemonsterkostuum liep kneuzingen op aan haar ribben en nek.

McPhatter ontkent dat het zo gegaan is en zegt dat de politie niet naar zijn kant van het verhaal wilde luisteren. Zijn dochtertje Mina werd geduwd toen zij met anderen in de rij stond bij Koekiemonster, haar favoriete Sesamstraatfiguur, zei hij. Nadat hij Koekiemonster tweemaal gevraagd had met Mina te poseren had McNelis "op agressieve wijze" een grote blauwe poot op het hoofd van Mina gelegd en haar weggeduwd, zei hij. "Mensen begonnen te schreeuwen dat ik me moest schamen om Koekiemonster te slaan. Ik heb Koekiemonster niet geschopt of gestompt."

McNelis, die inmiddels weer aan het werk is, zei dat het haar niet was toegestaan over het incident te praten. "Onze figuren gedragen zich niet zoals deze man beweert" zei een woordvoerster van Sesamstraat. "Het is een eer om Koekiemonster te zijn."

.

Nu in het nieuws