Gossip

Zanger en songschrijver JOHN HARTFORD, schrijver van de Grammy winnende ballad Gentle on my mind schreef, stierf maandag in Nashville. Hij was 63 en had al enige jaren kanker. Gentle on my mind leverde HARTFORD jaarlijks een aardig bedrag op nadat GLEN CAMPBELL er in 1967 een wereldhit mee had.

COURTNEY LOVE voelt zich verwaarloosd door haar platenmaatschappij Universal. Het label heeft volgens de zangeres haar laatste cd Celebrity skin niet goed gepromoot. Ze wil nu het contract verbreken. Ofschoon dergelijke uitspraken altijd de opmaat zijn voor nieuwe contractonderhandelingen, heeft LOVE verklaard echt bij Universal weg te willen. Mocht het toch om geld gaan, kan ze een deel direct doorsluizen naar een Canadese huiseigenaar. De zangeres had het huis gehuurd voor de tijd dat ze aan de film 24 Hours zou werken. Na een nacht in het huis doorgebracht te hebben, nam LOVE haar intrek in een hotel. Toen de eigenaar de cheques wilde innen bleken deze geblokkeerd. Hij eist nu 40.000 dollar.

Op de populaire internetveilingsite Ebay dook vorige week het geboortehuis van BOB DYLAN op. De woning (woonkamer, drie slaapkamers, badkamer, zolder, souterrain en uitzicht op het Bovenmeer) in Duluth, Minnesota, is ingezet op 85.000 dollar. Ofschoon de laatste bewoners zeggen in huis geen tastbare herinneringen aan de jonge Robert Zimmerman te hebben aangetroffen, zijn er fans die beweren ooit in deuren gekraste initialen gezien te hebben. Met nog veertien dagen te gaan, is de prijs opgelopen tot 89.000 dollar, nog steeds een koopje.

Het jongensgroepje HANSON heeft twee nummers met CAROLE KING geschreven. Dit is gebeurd tijdens een songwriting seminar op het Chateau de Marouatte in Frankrijk. De beide nummers Let You Go and One More Time zullen op het nieuwe album van HANSON komen.

De organisatie van het Britse Gatecrasher dancefestival doet er alles aan om SNOOP DOGG als hoofdact op hun feestje te krijgen. Ze hebben de Amerikaanse rapper een half miljoen pond, een overtocht per privéjet en luxe hotelsuite aangeboden om op 16 juni op het podium te staan. Al is het maar voor een kwartier, zeggen de vrij wanhopig klinkende organisatoren.

Bijzonder beloofd het concert van NEW ORDER op 11 augustus in het Mungersdorfer Stadium in Keulen te worden. Eenmalig staat tieneridool ROBBIE WILLIAMS bij de new wave-matadoren op het podium. Eerder was al bekend gemaakt dat BILLY CORGAN (van SMASHING PUMPKINS) de band versterkt.

ANNIE LENNOX, bekend van EURYTHMICS en een solocarrière, hangt haar zangmicrofoon aan de wilgen. Twee jaar geleden maakte ze met DAVE STEWART nog een EURYTHMICS-album, Peace, dat weinig succes kende. De 46-jarige zangeres heeft daarop besloten verder een gewone moeder voor haar twee kinderen te willen zijn, en het huis alleen nog maar voor de dagelijkse boodschappen te verlaten.

Het Amerikaanse fotomodel KIM PORTER wil van SEAN PUFFY COMBS meer geld. De rapper heeft toegegeven vader van haar 3-jarige dochter te zijn en betaalt tot nu toe een gering bedrag voor de opvoeding. Als COMBS officieel tot vader wordt verklaard, moet hij volgens de wet minimaal zeventien procent van zijn bruto inkomen afstaan. Voorlopig lijkt PUFF DADDY andere zaken aan zijn hoofd te hebben. De laatste weken wordt hij regelmatig gesignaleerd met NAOMI CAMPBELL. De twee hebben elkaar leren kennen bij de Formule-1 wedstrijden in Monaco. CAMPBELL heeft inmiddels ook haar sporen in het rockcircuit achtergelaten. Ze had eerder een relatie met ERIC CLAPTON en was zelfs verloofd met ADAM CLAYTON, de bassist van U2.

Nu in het nieuws