Zweefvliegtuigje crasht in Weelde

Print
ZWEEFVLIEGTUIG
Op het vliegveld van Weelde-Statie gebeurde zaterdagnamiddag een spectaculair ongeval. Een zweefvliegtuigje was door de plotse regenval in de problemen gekomen. De zwever haalde de landingsbaan net niet en raakte een van de bomen die rond het vliegveld staan. Het vliegtuigje kwakte tegen de grond. Passagier Patrick De Koninck (38) uit Stabroek hield er een gebroken rug aan over.

Patrick De Koninck herstelt in het Sint-Jozefziekenhuis in Turnhout. "Het gaat relatief goed met me", zegt hij. "Mijn rug is gebroken, maar dat klinkt erger dan het is. De specialisten zeggen me dat er niks vitaals geraakt is. De zenuwen bleven intact. Volgens de dokters zal ik helemaal weer de oude worden."Maar of ik nog ooit in een zweefvliegtuig kruip, weet ik niet. Dat is op dit ogenblik ook niet mijn grootste zorg."

Het ongeval gebeurde zaterdag omstreeks kwart voor drie. "Ik maakte een kennismakingsvlucht van een minuut of twintig", vertelt Patrick De Koninck. "De piloot zat achter me. Alles ging perfect, tot het plots begon te regenen. Daardoor verloren we snel hoogte. De piloot wilde zijn toestel aan de grond zetten in Weelde-Statie, waar we ook waren opgestegen. Maar hij haalde het niet. Net voor de landingsbaan raakte hij de kruin van een boom. We zijn neergestort." Het zweefvliegtuig viel in stukken uit mekaar op de grond, en is helemaal vernield.
MEEST RECENT