Korte berichten

Standard hengelt naar Casto
BR> In de zoektocht naar een opvolger voor Dragutinovic heeft Standard zijn oog laten vallen op Marco Casto. De linksachter van Moeskroen ligt nog twee jaar onder contract maar mag vertrekken voor een vooropgesteld bedrag. Tussen vraag en aanbod gaapt nog slechts een kleine kloof.

Hans Somers verhuist naar Trabzonspor
Lierse-middenvelder Hans Somers voetbalt de komende vier seizoenen voor het Turkse Trabzonspor. Nadat beide clubs eerder al tot een vergelijk kwamen, zette vrijdag ook Somers zelf het licht op de groen. De 23-jarige middenvelder is na Filip Daems de tweede voetballer van Lierse die voor een toekomst in Turkije kiest. Komende week onderhandelt Trabzonspor ook nog met Carl Hoefkens, die momenteel op huwelijksreis vertoeft.

Vandooren ruilt Lierse voor Standard
Gonzague Vandooren voetbalt de komende vier seizoenen voor Standard. Nadat de aanvaller eerder al tot een vierjarige overeenkomst kwam met de Luikenaars, kwamen ook de clubs vrijdag tot een akkoord. Eerder maakte ook Eric Van Meir al de overstap van de Pallieters naar de Rouches. Gonzague Vandooren maakte op het Lisp een lastige campagne door, nadat hij geruime tijd aan de kant bleef met een knieblessure.

RWDM wil Okonedo
Neo-eersteklasser RWDM heeft belangstelling voor Charles Okonedo, de 24-jarige Nigeriaanse rechterflankspeler van SV Roeselare. Molenbeek stuurt aan op een ruiloperatie met Frederik Vanderbiest. De RWDM-middenvelder bereikte eerder al een overeenkomst voor drie seizoenen met de West-Vlaamse tweedeklasser, maar beide clubs raakten het nog niet eens over een transferprijs. Mogelijk wordt Okonedo nu in de transactie betrokken.

RWDM geïnteresseerd in Seynhaeve
RWDM maakt werk van de komst van Giovanni Seynhaeve, de 25-jarige verdediger van Excelsior Moeskroen. Seynhaeve, einde contract bij de Henegouwse club, zou aangetrokken worden voor de positie van rechtsback. Wellicht worden de transferbesprekingen na het weekend afgerond. Met Ingelmunster wordt verder gepraat over de transfer van Tommy Careel. RWDM heeft voorts ook belangstelling voor de 21-jarige Michaël Wiggers van FC Luik. Molenbeek-doelman Wilfried Godart, einde contract bij de Brusselse fusieclub, tekende vrijdag bij voor twee seizoenen. Ook Paul Kpaka zou nu toch willen blijven, RWDM onderhandelt na het weekend met Feyenoord over een definitieve overgang van de aanvaller uit Sierra Leone.

Thiebaut is rond met Nicosia
Aalst en Omonia Nicosia bereikten een akkoord over Gunter Thiebaut. De Cypriotische landskampioen die door Houwaart getraind wordt huurt de spits van Aalst voor één jaar met optie.
Nu in het nieuws