Blatter vreest chaotische taferelen op WK

Print
ZURICH - Het WK voetbal kan weleens een chaotische bedoening worden. Dat vermoedt Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, naar aanleiding van de Confederatie Cup. Dat evenement is een test voor Japan en Zuid-Korea.
BR>
Beide landen zijn volgend jaar verantwoordelijk voor de strijd om de wereldtitel. «We hebben kleine problemen geconstateerd,» probeerde Blatter zijn kritiek nog enigszins hoffelijk te brengen. Blatter heeft het idee dat het systeem van twee organisatoren niet goed werkt. Verrassend genoeg heeft Japan meer problemen dan Zuid-Korea, waar het economisch een stuk slechter gaat. Het mini-WK met acht landen in zes stadions leverde in Japan nu al grote transportproblemen op, terwijl de stadions niet eens voor de helft gevuld waren.

Verder is de FIFA erachter gekomen dat in beide landen weinig personeel voor handen is dat zich in een buitenlandse taal kan uiten. Daarnaast kunnen de Japanners in enkele steden nauwelijks onderdak aanbieden. Verder kampen de Japanners met grote financiële zorgen.
Nu in het nieuws