Dauphiné: spek naar de bek voor klimmers

Print
BRUSSEL - De klimmers in het peloton kunnen dit weekend in Frankrijk aan de slag op een terrein dat hun bijzonder goed ligt. Zaterdag staat de Alpenklassieker op het programma, zondag volgt de Dauphiné Libéré. Deze laatste rittenwedstrijd moet het dit jaar stellen zonder enkele topploegen. Mapei, Rabobank, Once en Kelme geven forfait.
BR>
De twee Belgische topploegen verschijnen wel aan de start. Domo-Farm Frites stuurt een ploeg naar de Dauphiné Libéré met Dave Bruylandts en Axel Merckx als speerpunten. Lotto vertrekt met Kurt Van De Wouwer als kopman. Ook Andrei Tchmil rijdt de Dauphiné. Hij wil dit jaar opnieuw deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

De Dauphiné belooft zwaar te worden met woensdag een beklimming van de Mont Ventoux. Zaterdag wordt de koninginnenrit gereden en moeten de renners over de Col du Glandon, de Col du Télégraphe en de Col du Galibier.

De Alpenklassieker kan ondermeer rekenen op de aanwezigheid van tweevoudig Tourwinnaar Lance Armstrong. De Amerikaan is in volle voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en start als een van de favorieten. Hij zal vooral af te rekenen krijgen met de Fransman Christophe Moreau.
Nu in het nieuws