F1: Coulthard nog altijd niet eens met Bernoldi

Print
MONTREAL - David Coulthard vindt nog steeds dat Enrique Bernoldi zijn race in Monaco verpest heeft. De Braziliaanse teamgenoot van de Nederlander Jos Verstappen hield zijn Arrows 42 van de 78 ronden voor de McLaren van Coulthard en liet zijn snellere collega niet passeren.
BR> "Ik noemde hem na afloop een idioot", gaf Coulthard toe. "Ik kon op sommige plekken passeren, maar hij slingerde te veel." De kopman van McLaren zag met lede ogen aan dat zijn achterstand in het WK-klassement op leider Michael Schumacher groeide tot twaalf punten. "De piloten hebben regels afgesproken. Als we ons daar niet aan houden, wordt het te gevaarlijk op de baan. Enrique overtrad ze een paar keer."

Bernoldi zag dat anders. "Ik blokkeerde hem niet, ik reed mijn eigen race. Heus, het was niet om veel tv-minuten te krijgen." Bernoldi snapte ook niets van de bedreigingen van McLaren-bazen Dennis en Haug na afloop van de race. "Ik deed niets verkeerd, anders was ik wel uitgesloten."

Bernoldi kreeg bijval van wereldkampioen Michael Schumacher. "Hij deed alles volgens de regels.Ik snap de discussie hierover niet." Schumacher en Coulthard, de titelkandidaten voor 2001, kijken uit naar de Grand Prix van Canada op zondag. De Duitser is favoriet. Hij won vier keer in Montreal, Coulthard haalde nooit het podium. De Schot verwacht beterschap. Hij verzekerde dat de McLarens nu niet meer stilvallen bij de start. Al viermaal dit seizoen weigerde een 'zilverpijl' dienst. "Dat probleem is verholpen", zei hij.
Nu in het nieuws