Luc Van Lierde start in Kapelle-op-den-Bos

KAPELLE-OP-DEN-BOS - De eerste wedstrijd op Belgische bodem dit jaar voor Luc Van Lierde, wordt de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos op 17 juni. Vorige week nam Van Lierde al deel aan de kwarttriatlon in het Nederlandse Zundert die hij zonder veel problemen won. Van Lierde, die in Kapelle-op-den-Bos nog nooit kon winnen, zal vooral moeten afrekenen met de Kazak Dmitri Gaag, de winnaar van vorig jaar.
BR>
"Ik zal het initiatief moeten nemen tijdens het fietsen. Gaag is op dit moment de betere loper", aldus de West-Vlaming. Ik moet in de eerste wedstrijden nog economisch te werk gaan om te kunnen presteren. Dat is niet meer dan normaal. Ik heb acht maanden niet aan een wedstrijd deelgenomen en ik heb twee maanden niet intensief meer getraind omdat ik geblesseerd was. De pees aan mijn scheenbeen is vier dagen na de wedstrijd goed hersteld maar ze werd wel belast natuurlijk. Ik heb een goede winter doorgemaakt. Fietsen en zwemmen gaat goed, ik heb alleen nog wat loopachterstand. Momenteel beschik ik over een tank van 60 liter, ik moet eigenlijk een tank van 80 liter hebben. Hopelijk komt dat tegen het Europees kampioenschap in het Tsjechische Karlstad in orde. Volgens kinesist Jan Olbrecht moet dat lukken. Zundert was in ieder geval een goede test om te zien hoe mijn lichaam reageert. Ik heb er de motivatie gevonden om verder te werken zoals ik bezig was."

Hoofddoel voor Luc Van Lierde blijft de Iron Man in Hawaï maar toch neemt de beste Belgische triatleet in de eerste helft van het jaar alleen deel aan kwarttriatlons. "Als ik in Hawaï kan winnen, is mijn seizoen perfect geslaagd maar die kwarts vormen een goede voorbereiding. In 1996 had ik nog een goede basissnelheid, sindsdien ben ik die wat verloren. Door aan de kwarttriatlon deel te nemen en er voor te trainen, drijf ik die terug wat op en dat is ook noodzakelijk voor een volledige triatlon. In Juni is er nog het wereldkampioenschap kwarttriatlon in Edmonton en in de tweede week van augustus begin ik aan de specifieke voorbereiding op Hawaï."
Nu in het nieuws