Roland Garros: Bree staat op zijn kop

Print
BRUSSEL - Bree, de thuishaven van Kim Clijsters, staat de komende dagen op zijn kop. Het hele weekend lang worden er activiteiten georganiseerd rond de finale van Kim Clijsters op de Franse Open kampioenschappen op Roland Garros.
BR>
Zaterdag wordt de finale vanaf 13u30 rechtstreeks uitgezonden op een groot scherm in het tenniscentrum De Boneput. Dit centrum wordt overigens uitgebaat door Bert Devries, de vader van Ann Devries, een oud-tennisspeelster van het hoogste niveau.

Diezelfde avond wordt er op het Vrijthof (midden in het stadscentrum) een openluchtfuif georganiseerd ter ere van de jarige Kim Clijsters. De Burgemeester van Bree, VU'er Jaak Gabriels, federaal minister van Landbouw en Middenstand, zal de finale persoonlijk bijwonen.

Maandagavond staat het hoogtepunt van de festiviteiten geprogrammeerd. Dan wordt Kim Clijsters en haar familie officieel ontvangen door het Breese stadsbestuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal die ontvangst doorgaan in het stadhuis of op het Vrijthof.
Nu in het nieuws