Korte berichten vanuit Roland Garros

Print
De klasse van Henin
BR> PARIJS - Justine Henin beschikt niet alleen over een enorm tennistalent. Ook op mentaal vlak staat de Waalse ijzersterk. Na haar verlies in de halve finale tegen Kim Clijsters, zat Henin heel even in zak en as. Niet lang evenwel. Kort na de wedstrijd liet ze drie ruikers bloemen bezorgen aan de drie jonge meisjes die de speelsters moesten ontvangen op de baan Philippe-Chatrier. Klasse heet dat.

Hingis, de meest sympathieke volgens de toeschouwers
De Zwitserse Martina Hingis, het nummer één van de wereld, zal ook dit jaar Roland Garros niet winnen. Hingis moet zich tevreden stellen met een troostprijs: volgens de toeschouwers in Parijs en in een stemming op het internet, is de Zwitserse de meest sympathieke tennisster van het toernooi. Haar speelstijl is volgens dat publiek ook de meest natuurlijke. Met 11.715 stemmen, gaat ze de Amerikaanse Jennifer Capriati (6.932) ruim vooraf. Derde in het referendum is Justine Henin met 5.381 stemmen.

Honden brengen vedetten geen geluk
Voor honden is Roland Garros in principe verboden terrein. In principe, want niet alle honden zijn in Parijs gelijk voor de wet. Sommigen glippen door de mazen van het net. Eén en ander helpt blijkbaar, wanneer je je 'het hondje van' kan noemen.

Monsieur Roland-Garros (Arantxa Sanchez-Vicario), Mademoiselle Sophia (Amélie Mauresmo) en Jackie (Venus en Serena Williams) zijn de trotse bezitters van een heuse accreditatie mét foto, die hen de toegang verschaft tot diep in de catacomben van het Grand Slam.

De steun van hun honden ten spijt, sneuvelden de dames echter één voor één vroegtijdig.
Nu in het nieuws