Legendarische zeezender Radio Caroline tijdelijk terug in ether

Print
Fans van de legendarische zeezender Radio Caroline willen in de zomer met een tijdelijke licentie uitzenden vanop het zendschip Ross Revenge, zo hebben zij aangekondigd op de website van de Caroline Support Group Nederland.
Radio Caroline is de oudst opererende zeezender, hoewel de uitzendingen tegenwoordig legaal via het Internet en via een Astra-satelliet verlopen vanuit een studio op het vasteland.
Naar analogie van onder meer ook Radio Northsea International en zelfs Radio Mi Amigo zijn er soms via zogenaamde RSL's (Restricted Service License) uitzendingen vanop de Ross Revenge. Dit was het zendschip van Caroline na het zinken van de Mi Amigo.
Met de RSL kan 28 dagen op laag vermogen worden uitgezonden. Doch de kogel is voor de Caroline Support Group Nederland nog niet door de kerk. Los van het al dan niet verkrijgen van een RSL, zoeken de fanaten in het bijzonder nog naar (veel) geld.
Bedoeling is op AM 1503 uit te zenden vanop de Ross Revenge met ligplaats op de rivier Medway in het Engelse Queensborough, met een 10 kw zender. Mogelijk is de zender dan aan de Belgische Kust te horen.
De initiatiefnemers willen naar eigen zeggen enkele legendarische DJ's uit het Caroline verleden aan boord halen. De uitzendingen zijn gepland tussen 28 juli en 24 augustus.
Nu in het nieuws