Dirk Verhofstadt houdt het bij VT4 voor bekeken

Print
«VT4 en Dirk Verhofstadt hebben in onderling overleg besloten de samenwerking stop te zetten.» Dat was de volledige inhoud van de mededeling die gisterennamiddag door de persdienst van VTM werd verspreid en waaraan niemand, zo was afgesproken, enig commentaar wilde toevoegen.
Dirk Verhofstadt is de jongere broer van eerste minister Guy Verhofstadt. Van bij de start was hij op directieniveau bij de commerciële zender VT4 betrokken: eerst als tweede man na Carlo Gepts, dan even als programmadirecteur en daarna als juridisch adviseur. Na Gepts is hij de tweede topfiguur die het in Nossegem voor bekeken houdt.
Wat hij gaat doen, is niet bekend, maar het mag geen verbazing wekken, mocht hij iets hoogs worden in het holocaust-museum dat de Vlaamse minister-president Dewael in de Mechelse Dossinkazerne wil vestigen. Verhofstadt is immers zeer begaan met de jodenvervolging. Zo maakte hij zowat tien jaar geleden samen met Lucas Vander Taelen, nu Europees parlementslid voor Agalev, de VTM-reeks 'De Laatste Getuigen'. Bij VT4 is het vertrek van Verhofstadt een zoveelste onheilstijding. Het personeel maakt zich steeds meer zorgen over de gang van zaken en allerlei kwalijke geruchten die de ronde blijven doen. Dat het gemiddeld marktaandeel - ooit meer dan 10 procent, onlangs nog 6,8 procent - alweer is gezakt, nu naar 6,5 procent, is niet van aard om de gemoederen te bedaren.
Nu in het nieuws