Mickey Mouse en Donald Duck krijgen proper ondergoed

Print
werknemrs disney De acteurs die in het amusementspark Disney World in Florida gestalte geven aan onder meer Mickey Mouse, Goofy, Assepoester en Donald Duck krijgen proper ondergoed. Dat heeft de Amerikaanse televisiezender Fox News donderdag gezegd. De kostuumdragers van Disney World mogen, na onderhandelingen tussen vakbonden en directie, het ondergoed die ze overdag dragen voortaan mee naar huis nemen om zelf te wassen.
Tot nu toe was dat niet het geval. De onderbroeken, hemden en beha's behoren immers toe aan het amusementspark dat ook instond voor de schoonmaak ervan. Tot de werknemers herhaaldelijk geconfronteerd werden met ondergoed dat niet volledig schoon was en hun beklag gingen doen. Op de onderkleding waren vaak nog vlekken aanwezig en soms had het ook een geurtje.
In de afgelopen twee jaar liepen drie Disney-medewerkers zelfs schaamluizen en- vlooien op.
Disney World verbiedt het dragen van eigen ondergoed, omdat dit vaak te duidelijk zichtbaar is onder de kostuums van Mickey Mouse en de andere sprookjesfiguren. Anderzijds zijn specifieke slips of beha's soms vereist omdat de Disney-figuren speciale broeken of strakke kousen dragen.
Volgende week stemmen de 25.000 kostuumdragers en andere Disney-medewerkers over het nieuwe contract. In totaal werken bij Disney World in Florida 55.000 mensen./.BBL ./. 081700 JUN 01
Nu in het nieuws