Regering legt radiofrequenties vast

De Vlaamse regering heeft in het dossier van de landelijke commerciële radio in Vlaanderen twee frequentiepakketten goedgekeurd. Dat heeft Vlaams mediaminister Dirk Van Mechelen vrijdag meegedeeld.
Het eerste omvat 33 frequenties waarvan twee onder voorbehoud. Het tweede pakket omvat 23 frequenties waarvan zes onder voorbehoud van overleg. Oorspronkelijk was sprake van 67 frequenties. Volgens Van Mechelen werden er vijf definitief geschrapt en zes in reserve gehouden.

Het bericht wordt zaterdag 16 juni gepubliceerd in Het Staatsblad, wat betekent dat de inschrijvingsperiode op 16 juli wordt afgerond. Het laatste woord is voorbehouden voor het Vlaams Commissariaat voor de Media, dat naar alle waarschijnlijkheid begin augustus een voorstel over de toewijzing van de twee frequentiepakketten zal doen.

De licenties worden toegekend aan de beste kandidaten, niet aan de hoogste bieder, op basis van kwalitatieve criteria zoals nieuwsgaring en een haalbaar businessplan. Verschillende mediagroepen zijn kandidaat voor de licenties. Onder hen figureren 4FM, de Vlaamse Mediamaatschappij, Radio Contact, VT4 en Radio Roxy.
Nu in het nieuws