Wall Street eindigt in mineur

Print
De handel op de effectenbeurs van New York is vrijdag in mineur verlopen. De opening was al negatief en daar kwam gedurende de rest van de dag geen verandering in.
De Nasdaq-beurs eindigde 2,15 procent in de min met een index die 48,90 punten omlaag ging tot 2215,10. De Dow-Jones-index verloor 1 procent (113,74 punten), zakte door de 11.000-grens en eindigde op 10.977,00.
De beurs van New York werd getroffen door een technische storing, waardoor kort na het begin ongeveer anderhalf uur niet kon worden gehandeld. In sommige fondsen kon de hele dag niet gehandeld worden. Een fout in nieuw geïnstalleerde sofware was de oorzaak. De vorige storing op Wall Street dateert van eind oktober 1998.
Een winstwaarschuwing van Juniper kwam hard aan. De mededeling van de netwerkbouwer had meer invloed dan die van Intel. Dit chipconcern had donderdag na beurs tot opluchting van de beleggers geen winstwaarschuwing laten horen. "Dat alleen Intel zegt misschien het ergste achter de rug te hebben, wil nog niet zeggen dat alle problemen in de sector voorbij zijn", aldus een handelaar. De technologiesector zakte weg en sleepte de andere fondsen mee.
In de Dow Jones-index waren er maar vijf fondsen die winst haalden. De hoogste winst was voor AT°T met 2,2 procent. Tweede stond DuPont, dat donderdag bekendmaakte zijn farmadivisie aan Bristol-Myers Squibb te verkopen. Het slechtst kwam Honeywell er vanaf, met een daling van 4,6 procent.
De euro noteerde tegen het einde van de handel in New York 0,8505 dollar. Donderdag was dat 0,8500 dollar.
Nu in het nieuws