Concentra splitst zich af van Ubizen

Print
Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering Van Concentra, waar het Warrantenplan van het multimediabedrijf werd bekendgemaakt, stond ook de afsplitsing van het pakket Ubizenaandelen op de agenda. Dat zal tot twee nieuwe vennootschappen leiden: Concentra (nieuw), dat alle uitgeef- en verbonden activiteiten van het oude Concentra overneemt, en Concentra Cobra, dat het pakket van 25,02% Ubizenkapitaal beheert.
De aandeelhouders van het oude Concentra krijgen de kans - via een ingrijpend omruilaanbod van de familie Baert - hun oude aandelen om te ruilen voor aandelen van Concentra (nieuw). Daarbij wordt het nieuwe aandeel gesplitst in drie.
Vanaf maandag wordt het oude Concentra-aandeel op de beurs vervangen door het nieuwe, gesplitst in drie, en zónder het belang in Ubizen. Het is te verwachten dat de koers van Concentra maandag daarom een stuk lager zal noteren. "Ik ben benieuwd", zegt directievoorzitter Willy Lenaers, "maar de eerste weken zal de koers van het nieuwe aandeel nog weinig realistisch zijn. In die periode gaat immers de omruiloperatie door. Daardoor zal de koersvorming met horten en stoten gebeuren. Vandaar ook dat we het warrantenplan voor de werknemers pas na de zomer op de rails zetten. Tegen die tijd moet het koersverloop weer normaal zijn." Gisteren sloot het (oude) Concentra-aandeel op 36,02 euro.
Concentra Cobra is niet beursgenoteerd. De raad van bestuur bestaat uit de leden van de familie Baert.
Nu in het nieuws