Nieuwe topman voor L&H

Print
Het omstreden spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie krijgt een nieuwe topman. Volgens de zakenzender Kanaal Z zou Van Beneden, een manager uit de IBM-stal, Philippe Bodson opvolgen. Intussen besliste na de raadkamer in Ieper ook de kamer van Inbeschuldigingsstelling (KIB) in Gent dat de gewezen toplui van het Ieperse bedrijf nog een tijdje in de cel moeten blijven.
Pol Hauspie, Jo Lernout en Nico Willaert blijven nog minstens twee weken langer in de gevangenis. Nadat de raadkamer van Ieper vorige week dinsdag hun aanhouding met een maand had verlengd, hadden de drie opmanagers hun hoop gevestigd op een vrijlating voor de KIB. De debatten vonden voor de gelegenheid plaats in de zittingszaal waar normaal gesproken enkel het Oost-Vlaamse hof van Assisen zetelt.
De motivering luidde dat het onderzoek zich in een cruciale fase bevindt. Een eventuele vrijlating zou het schade kunnen toebrengen. Bovendien zijn er nog enkele verhoren gepland en komt er naar alle waarschijnlijkheid een confrontatie met de in Amerika aangehouden L&H-manager Gaston Bastiaens. Bastiaens wordt volgende week donderdag in Ieper verwacht.
Intussen kunnen de aandeelhouders zich opmaken voor een nieuwe algemene vergadering voor hun bedrijf. Die vindt op 29 juni plaats in het Auris Center van de Flanders Language Valley in Ieper.
Nu in het nieuws