Wedstrijdverslag San Marino-België

Print
10' Marc Wilmots controleert een voorzet van Vanderhaeghe met de borst en net via een soort halve omhaal net als vorige zaterdag tegen Letland een vroeg Belgisch doelpunt (0-1).
BR> 11' Nog geen minuut later bedient Brian Gasperoni na slecht wegwerken in de Belgische grote rechthoek van Valgaeren Andy Selva. Van Meir komt te laat en Selva scoort (1-1).
21' Vannucci trapt een door Bob Peeters weggekopte Sanmarinese hoekschop net naast het door De Vlieger verdedigde doel.
36' Een voorzet van Verheyen wordt een schot dat de Sanmarinese doelman Gasperoni met behoorlijk wat moeite vanonder de dwarsbalk weg haalt.
47' Van Meir kopt na een hoekschop van Walem naast.
49' Wilmots kopt een voorzet van Vanderhaeghe over en nog in dezelfde minuut stuurt Verheyen een volley naast het Sanmarinese doel.
55' Goor bedient Walem. De kleine middenvelder pakt aan, draait en schiet in het zijnet.
56' Verheyen verschijnt alleen voor Gasperoni, trapt, maar de bal gaat via het lichaam van de thuisdoelman net naast.
61' Walem brengt de bal van op links voor doel. Gasperoni zit volledig mis en Gert Verheyen duwt de Belgen aan de tweede paal eindelijk weer op voorsprong (1-2).
64' Verheyen neemt een hoekschop van Walem met het hoofd over. Gasperoni reageert goed en duwt de bal uit zijn doelvlak.
69' De ingevallen Sonck kopt een voorzet van Van Kerckhoven van op links via de hand van Gasperoni knap binnen. Het eerste doelpunt van Sonck als Rode Duivel (1-3).
90' Wesley Sonck wordt door Della Balda binnen het strafschopgebied neergetrokken. Een penalty is het logische gevolg. Wilmots zet om (1-4).

Scheidsrechter: Yakov (Israël).
Toeschouwers: 1.500.
SAN MARINO: F. Gasperoni, Della Balda, Bacciocchi, Gennari, Albani (69' R. Selva), Marani, B. Gasperoni (74' Bugli), Zonzini (83' Ugolini), Muccioli, Vannucci, A. Selva.
BELGIE: De Vlieger, Deflandre, Van Meir, Valgaeren, Van Kerckhoven (80' Boffin), Verheyen, Vanderhaeghe, Walem, Goor (75' Vermant), Wilmots, Peeters (53' Sonck).
Doelpunten: 10' Wilmots 0-1, 11' A. Selva 1-1, 61' Verheyen 1-2, 69' Sonck 1-3, 90' Wilmots (strafschop) 1-4.
Gele kaarten: Bacciocchi (fout), Albani (fout), Bugli (fout).
MEEST RECENT