KBC-bank betrokken bij gesjoemel Cor Boonstra?

Het gerecht is een onderzoek gestart naar ex-Philips-topman Cor Boonstra. Hij zou voorkennis hebben gehad bij het verhandelen van aandelen van het Nederlandse amusementsbedrijf Endemol. De topman zou via de KBC-bank in 's Gravenwezel een speciale rekening hebben geopend.
In Nederland loopt een financieel onderzoek naar de voormalige topman van Philips. De levenspartner van Boonstra, Sylvia Tóth speelt volgens de Nederlandse pers een cruciale rol. Sylvia Tóth was commissaris bij Endemol. Opvallend is dat Boonstra twee keer aandelen kocht net nadat de commissarissen bij het amusementsbedrijf op de hoogte waren gebracht van lopende overnamegesprekken.
De topman regelde dit via zijn KBC-Bank in 's Gravenwezel. Voor de Endemol-aankoop werd een speciale rekening geopend. De directeur van het filiaal kreeg de vraag om dit heel discreet te behandelen.
Rond de activiteiten van Cor Boonstra in België is de dienst Marktautoriteiten een onderzoek begonnen. De KBC-bankdirecteur in 's Gravenwezel, Carl Van Remoortere, wenste geen commentaar te geven en verwijst naar het hoofdkantoor. «De bevoegde instanties hebben informatie opgevraagd en die hebben we intussen overhandigd», zegt de KBC-woordvoerster. «We zijn begonnen met een intern onderzoek naar de rol van ons kantoor in 's Gravenwezel.»
Nu in het nieuws