Vijf jaar celstraf voor schot in 'edele delen'

Print
De 29-jarige Turk Bülent T. kreeg vrijdag van de Antwerpse strafrechter vijf jaar celstraf. Bulent had een bevriende Turk de opdracht gegeven twee Joegoslaven af te knallen in de Seefhoek. De bevriende Turk is intussen dood, op zíjn beurt afgeknald door de twee Joegoslaven. Vijf jaar cel was ook de straf die het openbaar ministerie had gevorderd.
Voor de rechtbank was het duidelijk dat Bülent de opdrachtgever was van de schietpartij van woensdagavond 31 maart 1999, op de hoek van de Lange Beeldekensstraat en de Klappeistraat. Om 22.40u weerklonken daar zes schoten. Twee mannen lagen gewond op straat. De ene had een kogel in het been, de andere één in zijn edele delen. De schutter zette het op een lopen en werd wat verder opgepikt door een goudkleurige Opel Omega. De wagen stond op naam van Bülent T.
De politie kon de schutter niet meteen klissen, maar zijn slachtoffers wisten hem wél te vinden. Én ze waren uit op wraak. Anderhalf jaar later, op 18 september, kreeg de Turk een kogel in zijn hoofd toen hij een Dexia-kantoor aan de Meir buitenstapte. Een paar uur later overleed hij in het ziekenhuis.
Nu in het nieuws