Vernieuwde Nasdaq Europe van start

Print
Nasdaq Europe, de pan-Europese beurs voor technologie-aandelen, heeft sinds vrijdag een grondige transformatie ondergaan. Niet alleen namen acht financiële instellingen een participatie in Nasdaq Europe, ook wordt er een nieuw handelsplatform in gebruik genomen.
Bij de financiële investeerders was onder meer Fortis, de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar.
Over de omvang van de participatie wilden noch Nasdaq Europe, noch Fortis vrijdag iets kwijt. De investeerders hebben waarschijnlijk een deel van het aandelenpakket van het Amerikaanse Nasdaq overgenomen. Die maakte er bij het verwerven van 58 pct van het kapitaal van Easdaq, immers geen geheim van haar participatie te willen afbouwen. Bovendien verwacht de Europese technologiebeurs dat zich in de toekomst nog bijkomende investeerders zullen aandienen.
Eveneens vrijdag, ging Nasdaq Europe met het nieuwe handelssysteem European Trading System (ETS) van start. In plaats van de verouderde telefoonhandel, moeten de transacties op termijn volledig geautomatiseerd verlopen. Dit systeem, gelijkaardig aan het model van de Amerikaanse grote broer, is aangepast aan de noden van de Europese markt, aldus nog Nasdaq Europe. Het nieuwe platform kostte naar verluidt zo'n 1 miljard frank.
Nu in het nieuws