Barenbrug-Maes gaat samenwerken met Fins bedrijf

De Nederlandse graszaadproducent Barenbrug Holding, waar het Kortrijkse Barenbrug-Maes deel van uitmaakt, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Finse plantenveredelingsbedrijf Boreal Plant Breeding Ltd. Beide bedrijven gaan in de toekomst samenwerken bij de veredeling en de marketing van voedergrassen voor afzetmarkten in de noordelijke klimaatzone. Barenbrug-Maes in Kortrijk stelt 22 personen te werk en is marktleider in België.

BELGA

De samenwerking met het Finse bedrijf moet resulteren in een sterkere positie van Barenbrug in landen zoals Skandinavië, Polen, Rusland, Canada, het noorden van de Verenigde Staten en delen van China en Japan. Het past ook volledig in de strategie van Barenbrug die is gericht op het ontwikkelen van een portfolio van gazon- en voedergrassen voor de belangrijke klimaatzones in de wereld.

De Barenbrug-groep is een internationale onderneming met vestigingen in vijf continenten. In totaal werken er 560 personen en realiseert het een omzet van 6,45 miljard frank (160 miljoen euro). In België realiseert het bedrijf een omzet van 320 miljoen frank (8 miljoen euro).

Barenbrug is de grootste graszaadonderneming van de wereld.

Nu in het nieuws