Vijf jaar voor groepsverkrachting

Print
Rechter Paul-Félix Vernimmen veroordeelde zeven Mongolen vrijdag tot celstraffen tussen 6 maanden en vijf jaar voor een groepsverkrachting van een landgenote.
Op 22 januari kropen enkele jonge Mongolen over de muur van het Klein Kasteeltje, bedreigden een 33-jarige asielzoekster en namen haar mee. Samen met enkele kompanen ging de tocht naar een pand aan de Emile Jacqmainlaan, waar de heren een na een de asielzoekster met geweld verkrachtten.
De politie was verwittigd door een voorbijganger en vond twee spiernaakte mannen van wie de bezigheden noodgedwongen werden onderbroken, nog twee geklede Mongolen die ongeduldig zaten te wachten op hun beurt en het slachtoffer. Dat viel na de bevrijding ter plekke flauw. Iedereen was straalbezopen van de wodka die met het OCMW-geld was gekocht.
Rechter Vernimmen was heel verbolgen omdat de Mongolen allen 23.000 frank OCWM-steun kregen en hier zomaar wat hun tijd verlummelden en misdrijven pleegden. De verkrachters die al hun deel gehad hadden, gaf hij straffen tussen 2 en 5 jaar. De overigen kregen zes maanden voor schuldig verzuim. Het slachtoffer kreeg 200.000 frank schadevergoeding toegewezen.
Nu in het nieuws