Gaia en Animaux en Péril hekelen actie

Print
De dierenrechtenorganisaties Gaia en Animaux en Péril hebben de actie van de veeboeren in Brussel veroordeeld.
"Veehandelaars maken de sector zelf kapot door de wet niet te willen naleven en geweld tegen mensen en dieren goed te praten," aldus Gaia en Animaux en Péril.
De twee dierenrechtenorganisaties eisen voorts strenge sancties tegen veehandelaars die dieren en mensen mishandelen.
Voor de dierenrechtenorganisaties GAIA en Animaux en Péril zijn de acties van veehandelaars vandaag/dinsdag het zoveelste bewijs dat zij de dierenwelzijnswet niet willen naleven. "Wij zijn de arrogantie van veehandelaars, die de wet niet willen respecteren en dieren willen blijven mishandelen, kotsbeu", zegt GAIA-directrice Ann De Greef.
"Ondanks de reacties in binnen- en buitenland tegen de dierenmishandelingen en wetsinbreuken op de veemarkten, blijven zij denken dat zij zich alles kunnen veroorloven, brutaal fysiek geweld tegen mensen inbegrepen. Zo maken ze zelf hun sector kapot."
GAIA en Animaux en Péril vinden het schandalig dat niemand van de veehandelaars, die vrijdag in Ciney een waarnemer van de dierenrechtenorganisaties mishandelden, werd aangehouden. Ze eisen daarom strenge sancties tegen veehandelaars die dieren en mensen mishandelen.
MEEST RECENT