Newey blijft toch bij McLaren

LONDEN - Na een dag vol verwarring blijft Adrian Newey, topontwerper in de Formule 1, alsnog bij McLaren. Enkele uren nadat Jaguar zijn komst had aangekondigd, reageerde McLaren met een duidelijk persbericht. "We zijn heel blij dat hij tot 2005 bij ons in functie blijft. Ook in 2002 en 2003 zal hij verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van onze auto's."
BR>
Newey geldt als de invloedrijkste specialist in aerodynamica, een van de belangrijke aspecten van Formule 1. Hij bracht als technisch directeur McLaren de afgelopen jaren naar de top. Hij ontwierp de auto's waarmee Mika Hakkinen in 1998 en 1999 wereldkampioen werd. De 42-jarige Brit werkte voor 1997 bij Williams, dat onder zijn leiding vier wereldtitels bij de rijders en de constructeurs haalde.

Newey zou volgens de eerste berichten in augustus 2002 bij Jaguar beginnen. Hij zou voor zijn vijfjarig contract bijna 1 miljard ontvangen. "Het was geen gemakkelijk besluit om McLaren te verlaten. Ik heb er vier mooie jaren gehad", zei hij aanvankelijk. Later kwam hij op zijn woorden terug. "Het spijt me dat ik verkeerde verwachtingen heb gewekt. De gesprekken met mijn goede vriend Bobby Rahal, de teambaas van Jaguar, zijn uit hun verband getrokken."
MEEST RECENT