België wint zwakke wedstrijd tegen Letland

Print
BRUSSEL - De Rode Duivels hebben in een matige partij Letland verslagen met 3-1. De Belgen komen door deze zege op de eerste plaats in hun groep. Daardoor behoudt ons land uitzicht op kwalificatie.
BR>
De Rode Duivels startten furieus en na 12 minuten leek de wedstrijd gespeeld. Wilmots en Emile Mpenza zorgden voor de Belgische treffers. Een monsterscore leek in de maak maar het spelpeil zakte zienderogen.

De Belgen lieten de Letten komen wat resulteerde in halve kansjes voor de bezoekers. En het werd zowaar 2-1 maar Pahars werd teruggefloten wegens (onterecht) buitenspel. Hiermee was de ruststand bereikt in een vrij saaie eerste helft.

De tweede helft bracht al meteen wat meer animo. Zemlinskis scoorde ongelukkig tegen zijn eigen ploeg nadat Wilmots het hem serieus moeilijk maakte om de bal weg te werken. Nog geen minuut later maakte Pahars onverwacht 3-1.

Daarna was er nog nauwelijks van voetbal sprake. De misverstanden stapelden zich op langs beide kanten. De ingevallen Boffin en Sonck probeerden nog iets te forceren maar het bleef bij 3-1.

België - Letland 3 - 1 (rust: 2-0)
Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Ivan Dobrinov (Bul)
Doelpunten: 2' Wilmots 1-0, 12' Emile Mpenza 2-0, 50' Zemlinskis 3-0 (own), 52, Pahars 3-1
Gele kaarten: Valgaeren, Walem, Crasson, Pahars, Blagonadezdins
België: De Vlieger; Crasson, Van Meir, Valgaeren en Van Der Heyden; Verheyen, Simons, Walem et Goor (66' Boffin); Wilmots (81' Vermant) en Emile Mpenza (75' Sonck).
Letland: Kolinko; Isakovs, Zemlinskis, Stepanovs en Blagonadezdins (66' Zakresevskis); Bleidelis, Laizans, Ivanovs en Rubins; Astafjevs (65' Stolcers) en Pahars (70' Miholaps).
MEEST RECENT