Bondscoach Vietnam met de dood bedreigd

Print
HANOI - De Braziliaan Edson 'Dido' Silva, coach van het nationale voetbalelftal van Vietnam, is met de dood bedreigd. Waarom en door wie is niet duidelijk. Ook zijn gezinsleden zijn met dreigementen bestookt. Zij zijn inmiddels naar Nederland afgereisd, waar ze vervroegd aan een vakantie zijn begonnen.
BR> "Ik ben door anonieme mensen gebeld, die me zeiden dat ze mij en mijn gezin zouden vermoorden, als ik niet oppaste. Ik vertrek niet, maar mijn familieleden heb ik uit voorzorg maar wat eerder dan gepland op vakantie naar Nederland gestuurd", aldus Dido, die de dreigementen via de telefoon, maar ook via e-mail en sms ontving.

De reden voor de bedreigingen is Dido niet bekend. Wel uitte hij onlangs kritiek op zowel de bond als op de club Dong Thap, die volgens Dido niet naar behoren zouden hebben gehandeld bij transfers van jonge Braziliaanse voetballers.

De Vietnamese voetbalbond ziet niet zo veel gevaar in de anonieme boodschappen. Dido kan er wel niet om lachen: "Mensen van de bond zeiden me dat er nog nooit iets was gebeurd met een buitenlander. Maar vorig jaar is er wel een bomaanslag gepleegd op de voorzitter van de bond. En ik wil niet de eerste buitenlander zijn die het loodje legt. Misschien is het één grote grap, maar dan wel een slechte."

.

Nu in het nieuws