Patstelling in VVSG over verkiezing nieuwe voorzitter

Print
Tijdens de algemene vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) is het vrijdag tot een patstelling gekomen over de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Daarvoor schuiven zowel de VLD als de CVP een kandidaat naar voor. Op 28 juni is een nieuwe algemene vergadering gepland.
De algemene vergadering moet een nieuwe raad van bestuur verkiezen. De raad moet dan op haar beurt een nieuwe voorzitter kiezen ter vervanging van Louis Roppe, die geen kandidaat meer is voor een nieuwe termijn.
De CVP eist zoals bekend het voorzitterschap op en schuift Jef Gabriëls, burgemeester van Genk, naar voor. Het is de afspraak dat de grootste politieke partij op gemeentelijk vlak de leiding van de VVSG op zich neemt, zo zei partijvoorzitter Stefaan De Clerck afgelopen maandag. Hij hekelde de kandidatuur van de Gentse schepen Sas Van Rouveroij, die door de paars-groene meerderheid naar voor wordt geschoven.
Zoals aangekondigd legde de CVP vrijdag een motie aan de algemene VVSG-vergadering voor waarin staat dat de grootste partij de voorzitter levert. Die werd met 63 pct goedgekeurd, maar de VLD liet daarop weten dat ze zich in de raad van bestuur van die motie niets zou aantrekken, zo verluidt in CVP-kringen. De algemene vergadering werd daarop geschorst. Nadien besliste de vergadering met een meerderheid van eveneens 63 pct om de verkiezing van de raad van bestuur uit te stellen. Eind juni komt de algemene vergadering opnieuw bijeen. Zolang er geen nieuwe voorzitter is, blijft die functie in handen van Roppe.
MEEST RECENT