83 klachten na één jaar Meldpunt Bejaardenmishandeling

Print
Het Meldpunt Bejaardenmis(be)handeling voor Zuidoost-Vlaanderen in Zottegem bestaat precies een jaar. In die periode zijn er 83 klachten binnengekomen over fysieke of psychische mishandelingen, financieel misbruik of schending van rechten. In de meeste gevallen werd aan het meldpunt enkel advies gevraagd. In 17 gevallen trad het meldpunt daadwerkelijk op om het probleem te verhelpen.
"De 83 klachten die binnenliepen, handelden over psychische en fysieke mishandelingen, financieel en seksueel misbruik, schending van rechten en verwaarlozing. In 17 van deze gevallen werd een interventie ondernomen door het Meldpunt om de problemen te verhelpen. Uitzonderlijke was een politietussenkomst vereist. Bij 50 klachten werd enkele advies gevraagd. Zestien klachten werden enkel geregistreerd", zei Anne Krauciaunas, 'casemanager' van het meldpunt, vrijdag.
Het Meldpunt Bejaardenmis(be)handeling Zuidoost-Vlaanderen is het enige in zijn soort in Vlaanderen. Het beslaat 21 gemeenten, waaronder Aalst en Oudenaarde, en is ondergebracht in het Sociaal Huis Pandora in Zottegem. "Naast het behandelen van concrete dossiers werd ook een doorgedreven sensibiliseringscampagne gevoerd met de bedoeling het meldpunt bekend te maken, maar vooral om het taboe rond dit thema te doorbreken", aldus nog Anne Krauciaunas.
MEEST RECENT