Bijna 540.000 bf voor 2 Olympische kaartjes

Print
SALT LAKE CITY - Een schaatsfan heeft op de internetveiling voor toegangsbewijzen voor de Olympische Spelen van Salt Lake City 2002 maar liefst 540.000 bf neergeteld voor twee tickets. De supporter bemachtigde daarvoor twee toegangsbewijzen voor de vrije kür van de mannen bij het kunstrijden.
BR>
Voor het eerst in de olympische historie worden kaarten via een internetveiling aangeboden. De respons is volgens de organisatie overweldigend. "We hadden verwacht tickets voor twee, drie keer de waarde te verkopen", aldus voorzitter Mitt Romney. "Maar het blijkt ver boven onze verwachtingen te gaan: sommige biedingen gingen verder dan negen keer de normale prijs."

De tickets voor het kunstrijden die nu voor 540.000 bf zijn verkocht, kosten normaal ongeveer 18.000 bf per stuk. Inmiddels, na tien dagen veiling, heeft de organisatie ruim 5,2 miljoen bf verdiend. Het geld komt ten goede aan de organisatie van de Paralympics (8 tot 16 maart), die volgend jaar na de Winterspelen (8-24 februari) worden gehouden.
MEEST RECENT