American Football: finale Belgian Bowl

Print
GENT - Op zondag 3 juni wordt in het stadion van RC Gent de Belgian Bowl, de finale van het Belgisch kampioenschap American Footbaal gespeeld. De Brussels Tigers nemen het daarin op tegen de Izegem Redskins.
BR>
Omwille van de promotie van de sport doen de initiatiefnemers elk jaar een andere locatie aan. In de eindstrijd van het Belgisch kampioenschap staan de twee sterkste ploegen van het land tegenover elkaar. Izegem, dat vorig jaar de titel behaalde, vertrekt ook nu als favoriet. Met Luc Verhoest beschikken de Redskins over een ervaren en mobiele spelverdeler die de andere spelers goed kan aanspelen met het oog op de touchdowns, de score die in het American Football zes punten oplevert. Bovendien zitten de West-Vlamingen ook verdedigend goed in elkaar.

De Brussels Tigers zullen uit een goed vaatje moeten tappen willen ze de beker meenemen naar de hoofdstad. Er rijst vooral de vraag in hoeverre de Brusselaars de discipline gaan hanteren want als ze, net als in de halve finale, in foutenlast en onderlinge discussies verwikkeld geraken, zouden ze het zichzelf wel eens moeilijk kunnen maken.

De finale wordt in een Amerikaanse verpakking gewikkeld want aan sfeer mag het niet ontbreken. De deuren gaan open om 13 uur, het voorprogramma start om 15 uur en de eigenlijke finale wordt op gang gefloten om 15u30. Onder alle aanwezigen worden waardevolle prijzen verloot waaronder ook een trip voor twee personen naar de States voor het bijwonen van een American Football-wedstrijd in het land van oorsprong.
MEEST RECENT