Twintig Belgische bedrijven in top 500 groeibedrijven

Print
Twintig Belgische bedrijven kleuren de Europese top-500 van groeibedrijven. Het onderzoeksbureau GrowthPlus zocht hierin naar bedrijven waarin de werkgelegenheid het voorbije jaar fors steeg. Vooral diensten- en technologiebedrijven uit Gent en Leuven scoren goed.
BR> Het Willebroekse SEGHERSbettertechnology is het enige Antwerpse bedrijf dat tot de top-500 is doorgedrongen. Drie jaar geleden kocht het een failliet dienstenbedrijf over, sindsdien steeg het personeelsbestand drastisch.
Andere gegevens (zoals omzetgroei, winstcijfers en investeringen) nam GrowthPlus niet in het onderzoek op. Maar ook de werkgelegenheidsgroei uit het onderzoek duidt niet noodzakelijk op de creatie van nieuwe jobs. Als bijvoorbeeld een bedrijf zoals Omega Pharma een aantal kleintjes opslokt, groeit hun personeelsaantal ook met enkele honderden.
"Dat er niet meer Antwerpse bedrijven in de Europese top-500 voorkomen, verwondert me", zegt Paul De Gersem van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) Antwerpen. "Onze provincie heeft ook enkele grote bedrijven die zich met de nieuwe economie bezighouden, maar hun hoofdzetel ligt veelal in het buitenland."
MEEST RECENT