Nieuw muziekfestival zwermt uit over Antwerpen

Het

Festival van Vlaanderen

lanceert in oktober een nieuw muziekevenement in Antwerpen.

Joint Venture

focust op hedendaagse klassieke muziek en zwermt uit over de hele stad. De afdeling Antwerpen van het Festival van Vlaanderen nam in het cultuurjaar 1993 een nieuwe start. Voortaan organiseerde het in de Sint-Augustinuskerk, die uitgebouwd werd tot centrum van de oude muziek,

Laus Polyphoniae

, een festival volledig gewijd aan de middeleeuwse polyfonie. Dit jaar loopt het van 25 augustus tot 2 september en staat het in het teken van componist Josquin Desprez (1455-1521).

FRANK HEIRMAN

BR>

Als moderne, nog bescheiden tegenhanger wordt nu het festival

Joint Venture boven de doopvont gehouden dat hedendaagse muziek in al zijn facetten zal brengen, met aparte aandacht voor Vlaamse creaties. Boudewijn Buckinx stelde het eerste programma samen. Hij nodigde het jonge ensemble Hermes van Koen Kessels uit als huisorkest.. Van 18 tot 21 oktober zullen veertien concerten plaatsvinden op acht verschillende locaties. Kunstencentrum deSingel vormt de thuisbasis maar er wordt ook geconcerteerd in de Bourlaschouwburg, het Elzenveld, galerie Zwarte Panter, de Sint-Augustinuskerk, het Muhka, het Zuiderpershuis en het Vleeshuis.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio