Handbal: Belgische junioren uitgeschakeld

Print
BRUSSEL - De Belgische juniorenploeg is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK-kwalificatietoernooi dat half april 2001 plaats heeft. In Wenen werd een derde plaats behaald in het pre-kwalificatietoernooi. De laatste wedstrijd tegen Oostenrijk werd met 32-22 verloren. Bij rust was het 14-9. Het gastland en Bosnie gaan wel door.
BR>
Tegen Oostenrijk moest met zware cijfers gewonnen worden om zich te plaatsen, maar de afwezigheid van De Wit en Clauwers (thuis gebleven) en van de geblesseerden Rik Beuckels, Koen Roggeman en Dirk Claessens waren er teveel aan. Toch bleven onze landgenoten zich dapper verdedigen tegen een thuisploeg in haar sterkste opstelling. Het was vooral door foutenlast dat bij rust tegen een 14-9 achterstand aangekeken werd. Trainer Alex Jacobs zorgde dan dat zoveel mogelijk spelers ervaring konden opdoen en dat schaadde eigenlijk de kwaliteit niet eens.

Speelden voor België: Stas, Lux, Aussem 4,Marly 2, De Preter 2, Eestermans 1, Graf 7, K. Jacobs 4, Koplar 1, Van Loo 1, De Bruyn, Verhaert

Uitslagen Belgisch team:
Belgie - Far Oer 26-17
Bosnië - België 34-25
Belgie - Oostenrijk 22-32

Eindstand:
1. Oostenrijk 6
2. Bosnie 4
3. Belgie 2
4. Far Oer 0

Nu in het nieuws