Genk vijf dagen lang mekka van het futsal

GENK -

Onder het motto "Futsal zonder grenzen" organiseert ZVK Ford Genk zijn 17de editie van het International Futsal Championship. Dit van 23 tot 27 mei in de Limburghal te Genk. Het IFC 2001, opnieuw onder de patronage van KBVB en FIFA, is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meeste prestigieuze zaalvoetbaltornooien in de wereld. De meest gerenommeerde clubs zijn op het IFC niet meer weg te denken. Getuige het palmares van de jongste edities met Sao Paolo, Moskou, Barcelona, Genk (dat toen de Spaanse landskampioen Segovia versloeg) en het nationaal team van Brazilië als laureaten. Ook ditmaal slaagde tornooimanager Giuseppe Motta erin om een uitgelezen deelnemersveld te selecteren en weerom voor enkele primeurs te zorgen.

HBvL

BR>

"Voor het eerst nemen een Duits en Frans team deel. FT Doppelpass is een team van gewezen bundesligaspelers die hopen door middel van buitenlandse successen het zaalvoetbal in Duitsland te introduceren. Ze hebben niets aan het toeval overgelaten en speelden ter voorbereiding een tornooi in Rusland. Uit Frankrijk komt Paris Futsal, een afdeling van PSG. Voor hen komt het er op de eerste plaats op aan om van het futsal op internationaal niveau te kunnen proeven."

"Sao Paolo en Dina Moskou, de jongste winnaars mochten niet ontbreken. Dina Moskou zou dinsdag in het bezit van de nodige visa gesteld worden en toch tijdig aankomen. Sao Paolo fuseerde met Recife en treedt onder de naam Sport Osasco aan. In Italië en Spanje worden de play-offs gespeeld maar desondanks konden we in extremis nog Miro Martorell ter vervanging van Hongarije aantrekken. Martorell eindigde negende in de Spaanse competitie, telt drie internationals en evenveel Brazilianen en persoonlijk denk ik dat ze ver kunnen doorstoten."

Kleurrijk

Uit Nederland hebben we Bunga Melati, de landskampioen het Hoornse Veerhuys, LZV Kuypers (met vier Brazilianen) en traditiegetrouw Bax. De nationale ploeg van Armenië, de Poolse landskampioen, Zagreb, kampioen van Kroatië (een gevestige waarde in Genk) en de nationale ploeg van Marokko geven aan dit tornooi een multi-culturele en extra sportieve waarde. Bij de Belgische deelnemers haakten Berchem en Kermt-Hasselt, dat vrijdag de play-offs speelt, af. Er wordt echter met belangstelling uitgekeken naar TL Ranst dat voor het eerst deelneemt aan het IFC en vanaf zaterdag met de Nederlander Edwin Grunhölz aantreedt. Ook Primus Cobra Koersel maakt zijn officiëel debuut en met "tornooibeesten" als Selimovic, Almir en Muradif Duric weet je maar nooit. Kersvers landskampioen Charleroi zal eveneens op zijn strepen willen staan.

Nieuw dit jaar is dat de 8ste finales afgeschaft werden en dat alle reekshoofden (8) doorgaan. De schiftingen (éénmaal 35') hebben woensdag (18.00 tot 22.00), donderdag (12.20 tot 22.20), vrijdag (12.20 tot 21.40) en zaterdag (12.30 tot 19.00) plaats. Zondag beginnen de kwartfinales (tweemaal 20') om 12.30, de halve finales (tweemaal 20') om 16.00 en de finale (tweemaal 20' real time) om 18.00.

Nu in het nieuws