NBA: Los Angeles Lakers in bloedvorm

SAN ANTONIO -

De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben ook de tweede wedstrijd in de finale van de Western Conference gewonnen. De titelverdediger won dinsdag de uitwedstrijd bij San Antonio Spurs met 88-81.

BR>

Door de tweede overwinning bij San Antonio Spurs heeft Los Angeles Lakers een goede uitgangspositie voor het bereiken van de eindstrijd van de NBA. Daarin stuit het op de winnaar van de finale van de Eastern Conference tussen Philadelphia 76ers en Milwaukee Bucks. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen is woensdag.

Los Angeles Lakers kan het karwei voor eigen publiek klaren. Na twee uitwedstrijden heeft de kampioen nu twee keer thuisvoordeel. Voor het bereiken van de finale moet Los Angeles Lakers concurrent San Antonio Spurs vier keer verslaan.

De zege op San Antonio Spurs betekende voor Los Angeles Lakers alweer de zeventiende overwinning op rij. "We krijgen een beetje hetzelfde gevoel als vorig jaar", verklaarde Shaquille O'Neal na afloop van de overwinning. De center van de kampioen werd vorig jaar verkozen als beste speler in de finales van de NBA en was in de tweede ontmoeting met San Antonio Spurs goed voor negentien punten. Beste werper bij Los Angeles Lakers was Kobe Bryant. Hij was goed voor 28 punten.

Tim Duncan was bij de Spurs opnieuw productief. Hij liet veertig punten en vijftien rebounds noteren. Duncan was vooral op dreef in de beginfase van de wedstrijd. San Antonio Spurs nam toen een voorsprong van veertien punten: 37-23. Halverwege was de marge van de thuisploeg al geslonken (46-38) waarna Bryant en O'Neal de bezoekers naar de zege leidden.

Nu in het nieuws