Ook Aziatische bond ontgoocheld in FIFA

Print
KUALA LUMPUR - Na de Afrikaanse teams, is nu ook de Aziatische bond ontgoocheld over de afgelasting van het wereldkampioenschap voor clubs, deze zomer in Spanje. De FIFA had het toernooi afgelast omwille van financiële problemen. Ook de datum, wanneer het toernooi zou plaatsgevonden hebben (28 augustus tot 12 juli), zou niet ideaal zijn.
BR>
"We hopen dat de FIFA terugkomt op zijn beslissing", zei AFC-voorzitter Peter Velappan. "Voor ons continent is zulk een toernooi van levensbelang. Zo kunnen we ons meten met de Zuid-Amerikaanse en Europese topploegen en qua niveau kan dit ons alleen maar ten goede komen. Het is overigens de enige kans dat we tegen topploegen kunnen spelen", aldus Velappan.

Het eerste WK voor clubs werd in Brazilië gehouden en gewonnen door het thuisspelende Corinthians doch veel belangstelling heeft het toernooi toen niet gehad.

Volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter werd het toernooi afgelast wegens het faillissement van het marketingbureau ISL (één van de hoofdsponsors, tv) en de economische crisis, die in sommige landen van de deelnemende clubs heerst.

.

Nu in het nieuws