Freeman volgend seizoen terug in actie

MONTE CARLO -

Olympisch en wereldkampioene op de 400 meter Cathy Freeman heeft besloten terug te keren in competitie in de Commonwealth Games van volgend jaar. De Australische lastte een sabbatjaar in nadat ze de Olympische 400 m in haar land had gewonnen.

Tim Vandevelde/AP

BR>

Freeman verbleef twee maanden in de Verenigde Staten, om nadien naar Italië te gaan en Italiaans te leren. "Het laatste jaar heb ik enorm veel plezier beleefd", zei ze. "Ik moest er even uit om mijn zelfvertrouwen terug op te krikken, vooral op het mentale vlak. Dat is nu gelukt."

Freeman zou in oktober terugkeren naar Australië om er terug beginnen te trainen voor volgend seizoen. Ze wil paraat zijn voor de Commonwealth Games in Manchester (25 juli tot en met 4 augustus 2002, tv) en wil er starten op de 200 meter.

Tot slot zei Freeman nog dit: "De Olympische Spelen winnen is een van de grootste triomfen, maar de Olympische toorts vasthouden was toch ook een leuke ervaring", aldus de Australische die in Monaco tevens genomineerd werd voor Sportvrouw van het Jaar.

Nu in het nieuws